Miercuri, 06 Iulie 2016 16:59

Ucrainenii au blocat centrul orașului Kiev,confruntări cu poliția Featured

Written by
Rate this item
(4 votes)

Protest Kiev 1  Kiev, 06-07-2016       SPUTNIK FR

O manifestație contra creșterii prețurilor la serviciile publice. Au avut loc confruntări între manifestanți și Garda Națională în centrul orașului.

Manifestanții cer autorităților stabilirea unor tarife justificate economic și reducerea preșurilor la gaze și la apă. Manifestanții au defilat în centrul Kievului, după care s-au oprit în fața sediului guvernului. De acolo, s-au îndreptat către sediul parlamentului ucrainean (Rada).

 

Confruntări cu poliția și membrii Gărzii Naționale au început aproape ede clădirea guvernului după ce manifestanții au încercat să forțeze intrarea, declară media ucraineană.

2

La această acțiune au participat în jur de 20.000 de persoane, majoritatea sosite din provincie. Manifestanții poartă pancarte pe care scrie:„ Nu vrem să trăim săraci în țara noastră!”. „Răbdarea oamenilor are o limită!”

În Ucraina, tarifele pentru încălzire și apă caldă s-au dublat începând cu luna iulie. Creșterea prețurilor  este generată de exigențele FMI privind majorarea tarifelor interne la nivelul pieței, adică la 6879 grivne (aproximativ 246 euro) la mia de metri cubi.

 

Read 3589 times