Marți, 05 Iulie 2016 17:04

China va face SUA să plătească un preț foarte ridicat în caz de război Featured

Written by
Rate this item
(6 votes)

armata chineză  Moscova, 05-07-2016     PRAVDA

China a început pe 5 iulie  exerciții navale în zona insulelor Paracel, situate în Marea Chinei de Sud. Este de așteptat ca China să lupte pentru afilierea insulelor la Curtea de Arbitraj de la Haga.

O acțiune în instanță a fost depusa de guvernul filipinez în 2015. Vietnam, Brunei, Malaezia și Taiwan au, de asemenea, cererile lor pentru insulele disputate. China consideră că litigiul în cazul insulelor  a fost inițiat cu sprijinul Statelor Unite. China refuză să recunoască jurisdicția Curții de Arbitraj de la Haga în această chestiune. Potrivit ziarului China Daily, este o naivitate să credem că China va înghiți pilula umilinței.

La 5 iulie, publicația chinezească în limba engleza  Global Times a lansat un articol care precizează că interferența  Washingtonului  în dispute teritoriale din Marea Chinei de Sud ar putea duce la o confruntare militară. Articolul  admite incapacitatea armatei chineze de a rezista puterii militare a Statelor Unite, dar apreciază faptul că chinezii sunt gata să-i facă americani „să plătească un preț foarte mare", în cazul în care încearcă să influențeze rezultatul disputei asupra insulelor.

Insulele Paracel (SISH) fac parte din arhipelagul nelocuite pe care China consideră propriul său din 1974.

Read 8473 times