Luni, 13 Iunie 2016 05:15

Discursul președintelui Vladimir Putin la recepția consacrată sărbătorii naționale - Ziua Rusiei Featured

Written by
Rate this item
(4 votes)

Vladimir PutinVladimir Putin: Dragi prieteni și colegi!

Vă felicit cu ocazia sărbătorii naționale - Ziua Rusiei! Aceasta este una dintre cele mai importante sărbători publice. La urma urmei, azi ne onorăm țara noastră natală, Rusia, pe care o iubim si suntem mândri de asta.
În plan civic, în munca de zi cu zi, patriotismul și vitejia poporului rus sunt confirmate de numeroasele victorii și realizări de-a lungul  istoriei. Și acum pentru țara noastră uriașă, multinațională, un sentiment de patriotism, dragoste pentru țară este cu adevărat neprețuit. Înalta ținută morală și conștiința civică a cetățenilor noștri consolidează unitatea și suveranitatea țării.

Desigur, independența țării, dezvoltarea sa constantă depind de mulți factori importanți. Dar acești factori  sunt realizabili  în cazul în care oamenii cred în patria lor, au respect pentru aceasta și cred că țara noastră este una dintre cele mai bune din lume și se străduiesc să trăiască și să lucreze pentru prosperitatea sa.

Rusia a demonstrat că este capabilă să se dezvolte, să depună eforturi pentru progresul său!


Dragi prieteni!

 În istoria Rusiei, 12 iunie este data  care marchează începutul unor schimbări fundamentale. Acestea s-au făcut în timp, dar, la fel ca orice reforme radicale, au devenit foarte dificile, uneori dramatice pentru țara și poporul nostru. Să ne amintim astăzi de acele vremuri ca fiind de mult trecute, deși nu a trecut atât de mult timp. Și pentru că este vorba de un concept  nou, neexplorat, complex, dar care ne modernizează viața.

Rusia a demonstrat că este capabilă să se dezvolte, să depună eforturi susținute, pentru a face progrese radicale în noua ordine politică, economică și socială (nu doar să se adapteze la schimbare) și pentru a atinge un succes considerabil, pentru a depăși dificultățile pe baza reconcilierii civile și naționale, în siguranță, să-și consolideze suveranitatea. Ne-am  definit în mod clar interesele noastre naționale,le apărăm cu fermitate, privim cu încredere spre viitor, ne-am stabilit obiectivele strategice.

Suntem în măsură să ne apreciem trecutul, o istorie mare, veche de secole, legătura indisolubilă între generații,  tradițiile și patrimoniul bogat al națiunii noastre. Am fost în măsură să menținem continuitatea generațiilor, inclusiv în arte, știință și literatură. Dovadă sunt realizările-câștigătorii de astăzi al Premiului de Stat al Rusiei. Încă o dată vă felicit pentru această înaltă distincție.


Dragi prieteni!

Obiectivul nostru comun este o Rusie puternică, încrezătoare, deschisă spre parteneriat și cooperare, țara în care oamenii să trăiască confortabil și în siguranță, iar munca lor onestă și talentul să-i poarte spre succes. Putem atinge acest obiectiv doar împreună, dând dovadă de voință și solidaritate, fără a ceda în fața dificultăților și provocărilor. Vom face tot, vom realiza și  toate planurile noastre și vom merge doar înainte. Sunt sigur că va fi.

Eu propun un toast pentru o Rusie liberă și prosperă, pentru bunăstarea cetățenilor noștri! Pentru sărbătoarea noastră - Ziua Rusiei!

Sursa :Kremlin.ru

 

Read 5649 times Last modified on Luni, 13 Iunie 2016 10:43