Joi, 03 Septembrie 2015 17:55

Mare Paradă Militară la Beijing Featured

Written by Glasul/Голос
Rate this item
(3 votes)

Parada china V 70  BEIJING, 03-09-2015                          Sputnik  Internaţional

 

Mii de porumbei și baloane multicolore au fost înălţate din Piata Tiananmen, unde a avut loc joi parada militară joi.

Lideri și înalți oficiali din aproape 50 de țări, inclusiv președintele rus Vladimir Putin, a sosit în capitala chineză pentru festivitățile ca au marcat 70 de ani de la eliberarea Chinei de sub ocupaţia japoneză. Totodată, o serie de lideri, inclusiv  prim-ministrul japonez Shinzo Abe au respins invitațiile.

 

Xi jinping

În cuvântarea de deschidere a paradei,  președintele chinez Xi Jinping, Comandantul Forțelor Armate ale Chinei, a anunțat că efectivul trupelor chineze a fost  redus cu 300.000 de oameni, ca urmare al angajamentului Chinei pentru menţinerea păcii.

În prezent, forțele militare chineze, cea mai numeroase din lume, includ în prezent peste două milioane de militari.

Potrivit unor surse oficiale, aproximativ 12.000 de militari, mai ales din China, au luat parte la parada de la Beijing, inclusiv 11 falange de infanterie, un convoi de 27 de formațiuni mecanizate și zece eșaloane ale aviației. Au participat şi unităţi militare ale altor state, remarcându-se în mod deosebit Regimentul 154 al Armatei Federaţiei Ruse. Au participat de asemenea unităţi militare din
Cuba, Kazahstan, Mongolia, Pakistan, Belarus, Serbia, Kirghistan, Egipt, Afganistan, Cambodgia, Fiji, Laos, Vanuatu,  Venezuela

China's army

 

Femeile din armata Chinei

 


Peste 200 de aeronave, 500 de vehicule militare, precum și diverse tancuri si rachete au fost expuse în timpul evenimentului, demonstrând puterea militară a Chinei.

Armament China

 

Iată filmul paradei militare:

Read 1567 times Last modified on Duminică, 06 Septembrie 2015 15:06