Pe parcursul a două zile - 17 respectiv 18 Aprilie 2108, Asociația VOSTOK GROUP din Cluj-Napoca în parteneriat cu Centrul Rus de Știință și Cultură din București, instituție condusă de doamna Natalia Muzhennkova, au organizat, în București și Cluj-Napoca două expoziții de fotografie dedicate Crimeei. Principalul invitat al acestui proiect a fost jurnalistul și fotograful Anna Sadovnikova de la publicația Black Sea Charter din Sevastopol. Fotgrafiile acesteia, alături de fotografiile jurnaliștilor români Titi Dincă și Elena Dinu au surprins elemente culturale, etnice, arhitecturale, istorice, economice și de divertisment din peninsula Crimeea, începând cu anul 2014 până astăzi.
   Pe 17 aprilie, a fost deschis vernisajul expoziției la București, la sediul Centrului Rus de Știință și Cultură, iar aceasta va dura până în luna mai. Vizitatorii s-au arătat interesați de această expoziție mai ales în ceea ce privește aspectele etnice și culturale.
   Pe 18 aprilie, expoziția a avut loc la Cluj-Napoca, la sala Urania Palace, unde prin caracterul non-conformist și colocvial al evenimentului, publicul tânăr din Cluj-Napoca a fost atras în mod deosebit. Evenimentul a continuat cu o dezbatere interesantă între vizitaori și fotograful Anna Sadovnikova, iar durata evenimentului a depășit 3 ore.
   Anna Sadovnikova s-a arătat plăcut surprinsă de primirea călduroasă și de caracterul prietenos al discuțiilor. Mai mult decât atât din discuțiile avute cu doamna Judit Bartalis-Ban, directoarea Centrului Cultural Rus Cluj-Napoca, se pare că domnișoara Sadovnikova este primul cetățean rus din Sevastopol care a vizitat Clujul.
   Reprezentanții Asociației VOSTOK GROUP, prin vocea președintelui Vlad Crișan, țin să mulțumească tuturor partenerilor și voluntarilor implicați în acest demers precum și vizitatorilor care au trecut pragul celor două expoziții. De asemenea mulțumim domnișoarei Anna Sadovnikova pentru colaborare și pentru fotografiile expuse în cadrul evenimentului.