Tu 160 M  Vladimir Putin a urmărit un zbor demonstrativ al noului avion purtător de rachete strategice supersonice Tu-160M „ Piotr Deinekin”, în cadrul unui program de testare a zborului.Zborul demonstrativ a avut loc la o altitudine de 300 de metri și a durat aproximativ șapte minute. Piloții au efectuat manevre pentru a verifica stabilitatea și controlabilitatea avionului în timpul zborului. Președintele a felicitat  echipajul pentru zborul cu succes.
După aceea, la uzină, Vladimir Putin a participat la ceremonia de semnare a unui contract privind livrarea avioanelor supersonice transportatoare de rachete strategice  Tu-160M ​​modernizate către Ministerul Apărării al Federației Ruse. Documentul a fost semnat de ministrul adjunct al Apărării, Iuri Borisov, și de președintele Corporației Producătorilor de Avioane, Iuri Sliusar. Președintele a vorbit, de asemenea, cu angajații fabricii.

semnare contract
Vladimir Putin a vizitat fabrica împreună cu vicepremierul Dmitri Rogozin, ministrul apărării Serghei Șoigu, ministrul industriei și comerțului, Denis Manturov, și ministrul adjunct al apărării, Iuri Borisov.
Decizia de fabricare a avioanelor transportatoare de rachete strategice în cadrul fabricii din Kazan a fost făcută în 2015. În noiembrie 2017, noul avion a fost finalizat și a intrat în probe la stația de testare de zbor  a uzinei.
Tu-160M ​​este cea mai mare aeronava cu aripi batante și este printre cele mai puternice avioane de luptă din lume. Avionul va dispune de un nou sistem de control computerizat, care va permite colectarea, procesarea și afișarea datelor în zbor cu ajutorul unei rețele integrate. Avionica, sistemele de comunicații, sistemul automat de control la bord, radarul de bord și sistemul de război radio-electronic vor fi modernizate. Acesta va fi, de asemenea, echipată cu un sistem  avansat de control al combustibilului, un sistem de control al centrului de greutate și un sistem de control al motorului.
Acest avion este numit după generalul de armată Piotr Deinekin, primul comandant al forțelor aeriene rusești, un pilot experimentat al forțelor aeriene, erou al Rusiei și care deține peste 20 de ordine sovietice, ruse și străine.

Sursa; Kremlin.ru