Fibra optica În acest an se intenționează începerea construcției unei linii de comunicații cu fibră optică între zonele Mirny, Suntar și Nyurbu. Acest lucru a fost anunțat astăzi la o întâlnire dedicată sintetizării rezultatelor anului 2017, Ministrului Comunicațiilor și Tehnologiilor Informaționale al republicii, Alexandru Borisov.


Potrivit ministrului, în Suntar internetul de mare viteză va apărea în vară, iar în toamna la Nyurba. În plus, o altă linie de fibră optică va fi construită din orașul Yakutsk până în așezarea Sangar.
 Proiectul va fi implementat de către Întreprinderea Unică de Stat „Centrul Tehnic de Televiziune și Radiodifuziune".
Ministrul a menționat de asemenea că volumul investițiilor în industria comunicațiilor în ultimii cinci ani a fost de 11,5 miliarde de ruble. În 2017, au fost construiți 1.762 kilometri de linii de comunicații cu fibră optică, de care beneficiază în prezent 94 de localități, în care trăiesc peste 68% din locuitorii republicii Sakha.
Dinamica penetrării internetului în țară este confirmată de creșterea numărului de abonați la internet în rândul populației. Anual, volumul transporturilor internaționale care intră în Yakuția aproape se dublează. Dacă în 2016 oamenii din Yakuția au primit 475 mii de articole, în 2017 numărul lor era mai mare de un milion.
Pe portalul serviciilor de stat și municipale, astăzi aproximativ 403.000 de cetățeni ai Republicii au peste 14 ani. În 2018, după cum a subliniat ministrul, autoritățile publice se confruntă cu o sarcină foarte importantă: 70% din populație ar trebui să utilizeze servicii electronice.

Sursa: Portalul Yakutia